Meteen naar de inhoud

Knopen doorhakken

 • door

Make a decision

Ken je dat gevoel? Het gaat niet meer naar je zin, het roer moet om. Met dit gevoel liep ik al een tijdje ten aanzien van mijn blog rond. Toen ik net voor Kerstmis ook nog eens een nare mail kreeg met een dikke vette rekening voor het gebruik van een foto vond ik het tijd om de knoop door te hakken.

Ik ben alweer een lange tijd bezig op dit blog waar ik een eigen wereldje van papier creëer en geloof me dat is mijn lust en mijn leven. Maar ik zou het graag anders willen en dat ga ik dus ook doen. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe precies maar soms moet je dingen ook gewoon laten ontstaan.

 

Allereerst is dit blog behoorlijk opgeschoond, oude berichten zijn verdwenen en vreemde foto’s zijn weg. Dit natuurlijk ingegeven door die vervelende mail waar ik erg van geschrokken ben. Ik voel me zo onzeker over wat ik nu wel of niet mag delen aan beeldmateriaal want als je de juridische verhalen leest moet je voor alles toestemming vragen. Dus een logische stap voor de toekomst is alleen maar eigen beeldmateriaal…

De afgelopen weken ben ik alleen maar aan het knippen geweest. Om die vervelende kwestie te verwerken en mijn gedachten op een rijtje te zetten pak ik het liefst mijn scharen, de grote doos met papier en ga aan de slag. Binnenkort zal ik je laten zien wat daarvan gekomen is, maar eerst nog even dit  HAPPY NEW YEAR FULL OF CREATIVITY TO YOU ALL !!

I felt restless for a long time regarding my blog, wanted to make some changes. When I just before Christmas received a nasty email with a big bill for using a picture it was time to bite the bullet.

I’ve been working a long time on this blog where I create my own world of paper and believe me that’s my greatest passion. But I would like to set myself new goals and I’m going to do so. I’m not sure yet how but sometimes you just have to let things happen.

First of all, this blog is cleaned properly, old messages are gone and strange pictures are gone. This is obviously motivated by the annoying email. I feel so insecure about what I may or may not share because if you read the legal stories you should ask permission for every picture you use. Therefore a logical step for the future is only using my own material.

In recent weeks I’ve only been cutting. To handle those issues and to put my thoughts in order I love to pick up my scissors, the big box with paper and go to work. Soon I will show you what has come of that, but first for now HAPPY NEW YEAR FULL OF CREATIVITY TO YOU ALL !!

 

14 reacties op “Knopen doorhakken”

 1. Lieve Denise, omtzettend herkenbaar! Goed naar je zelf luisteren en je hart volgen hoe vreemd, moeilijk, spannend, bizar of histerisch het soms lijkt. Alleen jij voelt waar je energie van krijgt dus ga er voor! X Maike

 2. Year of the scissors …. zowel letterlijk als figuurlijk :-) . Ik denk dat je niet te snel het roer moet omgooien, omdat je dan misschien te ver van de hoofdweg afdwaalt op je zoektocht en dan moet (of wil) je toch weer terug; zonde van de tijd en energie, dus blijf dicht bij jezelf. Alleen je eigen foto’s gebruiken is al een prima stap. Je kunt ook samenwerking zoeken met fotografen en stylisten, zodat jullie beiden de foto’s kunnen gebruiken. Snijdt het mes (of de schaar) aan twee kanten.

 3. Absoluut herken ik dat en uiteindelijk, misschien niet altijd zo snel als je zelf zou willen, komt het goed. En wat heerlijk dat je jezelf dan zo heerlijk kunt ‘verliezen’ in jouw prachtige papiercreaties. Ben heel nieuwsgierig naar het resultaat. X

 4. Het is vaak eenvoudiger om op de ingeslagen weg verder te gaan, dit was voor mij echter geen optie meer Maike. Zal voor jou inderdaad herkenbaar zijn. Maar als ik zie wat voor moois jij dit jaar na Moodkids hebt neergezet hoop ik ook op een een goede afloop ooit…

 5. Zo had ik het nog niet bekeken Yzette! In het proces van alles overdenken overheersen de negatieve gevoelens, ga proberen dit te keren want ik ben zo graag bezig met de creatieve dingen die ik doe.

 6. Creatief bezig zijn is mijn grootste afleiding, dan kan ik alles even vergeten, gelukkig maar Gertrud. Geduld daarentegen is niet mijn sterkste kant ;-)

 7. De scharen hebben inderdaad iets van ‘doorknippen’ maar niet alles hoor Christy! De scharen zijn samen met het papier mijn ‘ding’en daar ga ik geen afscheid van nemen. Zal niet alles weggooien wat ik heb opgebouwd met hard werken de laatste jaren. Maar dat het anders moet om het leuk te laten blijven is wel duidelijk voor me geworden.

 8. Lieve schat, jij hebt helemaal geen foto’s van anderen nodig. Je maakt zulke mooie en originele dingen en daar dan weer prachtige foto’s van. Niet vergeten dat je vooral daarmee anderen inspireert. Volg je hart en blijf dicht bij jezelf, want dat is meer dan de moeite waard. Ik knip bij deze een dikke kus voor je!

 9. Ah wat ontzettend lief van je Janita!! Ik kies nu echt voor mezelf en ga alleen dingen doen waar ik blij van wordt. En als ik daar dan nog steeds andere mee inspireer dan ben ik een gelukkig en tevreden mens XXX

 10. Jeetje Denise wat vervelend! Gelukkig maak je zelf de mooiste foto’s dus volg je hart, want wat een mooie dingen maak je.
  Nog bedankt voor je mooie post op mijn mat. Dikke X Liza

Reacties zijn gesloten.