Meteen naar de inhoud

Paper Pom-Poms

  • door

Al een lange tijd liep ik met de gedachte rond om eens pom-poms van papier te maken. Het moest toch mogelijk zijn had ik zo het idee en ja hoor, natuurlijk kan het! Het is makkelijker dan ik dacht en zeg nou zelf; zijn ze niet schattig?!

For a long time now I wanted to try make pom-poms of paper. It had to be possible and yes it can be done! It’s easier than I thought and let’s face it; aren’t they cute?!

DSC_0189

Je hebt nodig: gekleurd A4 vellen papier, niet te dik (copieerpapier), schaar, pons, lijm en touw

Zo maak je ze: Pons uit een vel papier 6 cirkels en vouw deze dubbel. Lijm ze op elkaar en sluit de laatste met een stuk touw erin. Laat even goed drogen voordat je gaat knippen anders verschuiven ze. Knip nu op gelijke afstand reepjes, zover naar het midden toe als mogelijk en volg daarbij de vorm van de halve cirkel. Herhaal dit voor zoveel pom-poms als je wilt maken. Ga nu met je vingers door de ingeknipte reepjes en maar er een ‘wollige’ boel van.

DSC_0188

DSC_0185

DSC_0187

You need: colored A4 paper sheets, not too thick (copy paper), scissors, punch, glue and rope

How to make: Punch 6 circles and fold in half. Glue them together and close the final one with a piece of rope inside. Let it dry well before you cut or they will move. Now cut strips, so far as possible towards the middle, following the shape of the semi-circle. Repeat for as many pom-poms as you want. Now go with your fingers through the cut strips and make them look a bit ‘woolly’ like.

 

Tags:

3 reacties op “Paper Pom-Poms”

Reacties zijn gesloten.