Meteen naar de inhoud

Paper food

 • door

Halverwege vorig jaar werd ik benaderd door een studente aan de Academie Artemis te Amsterdam.
Zij was op zoek naar een papierkunstenaar die haar kon helpen met papieren desserts maken voor haar eindexamen. Het project bestond uit 8 foto’s van paper food uit 8 verschillende culturen, die gezamenlijk onze wereldculturen vertegenwoordigen.

Last year I was approached by a student at the academy Artemis in Amsterdam.
She was looking for a paper artist who could help her making paper desserts for her graduation. The project consisted 8 photos with paper foods from 8 different cultures, together our world cultures.

DSC_0130

Om verschillende redenen heb ik van daar toen vanaf gezien. Het moest uiteraard voor niks (daar kreeg ik veel ‘exposure’ voor terug) op héle korte termijn (alles moest gerealiseerd zijn in 17 dagen voor 8 papierobjecten!) maar de belangrijkste reden was toch wel dat ik vond dat ik daar nog niet klaar voor was. Mijn papier-avontuur is nu al een tijdje aan de gang en ik leer nog iedere dag bij. Langzaam ontwikkel ik mijn stijl met vallen en opstaan en maak me allerlei technieken eigen. Ik wil een soort van ‘fingerprint’ ontwikkelen dat iedereen meteen denkt: hè dat is BeColorAnd’. Als zo’n vraag op dit moment zou komen, dan zou ik er nu zeker klaar voor zijn!

For various reasons I said no. It had to be done for free (I would get a lot of ‘exposure’ in return) at very short notice (everything had to be completed in 17 days for 8 paper objects!) but the main reason was surely that I felt that I was not ready for this kind of work. My paper-adventure is now for a while underway and I am still learning new things every day. Slowly I develop my style by trial and error and learn all sorts of techniques. I want to develop a kind of ‘fingerprint’ so everyone thinks immediately: huh that’s BeColorAnd. If such a request would come now, I’am ready for it!

DSC_0133

DSC_0136

Daarom ga ik een nieuw leuke uitdaging aan, na al die bloemen, planten en slingers; de tijd is rijp voor Paper food

That’s why this new fun challenge, after all the flowers, plants and garlands; the time is here for Paper Food

 

8 reacties op “Paper food”

 1. Ik weet het, ik val in herhalingen maar ik meen het zo. Petje af voor jouw papiercreativiteit. Voor mij ben je de papierknipartkoningin! X

 2. Gek hè dat ik dat zelf niet zo ervaar, dat eigen handschrift. Komt misschien omdat ik probeer iedere keer iets anders te maken, ben bang in de herhaling te vallen ;-)

 3. Je zou het bordje zo leeg willen eten ;)
  Ik vind het echt prachtig wat je maakt. Iedere keer weer een feestje en ik zie toch echt wl dat het jouw werk is, dus met je eigen handtekening in je werk zit het echt wel goed.
  X

 4. Zo leuk om te lezen dat het met die handtekening dus wel goed zit, blijf een twijfelaar ;-) Dank je wel voor je lief compliment!

 5. Lieve Denise,
  Ik volg je al een hele tijd hier op je blog en op Instagram en ik had al na een paar weken volgen, dat ik je stijl herkende. Als ik gewoon een beetje zit te scrollen op Instagram, dan weet ik welke foto van jou is, zonder je naam er boven te lezen. En dan volg ik dus nog een aantal papierkunstenaars, hè. Dus ik zou ook kunnen denken: goh, van wie is dit? Maar jouw stijl is echt duidelijk VAN JOU en herkenbaar. Heel eigen. Ga lekker zo door, je maakt zulke mooie dingen!

 6. Super om te lezen dat ik zo herkenbaar ben, ik blijf lekker mijn eigen weg volgen :-) Dank je wel Britt voor je lieve woorden!!

Reacties zijn gesloten.