Meteen naar de inhoud

Papieren pompoenen

  • door

Paper pumkins

Omdat het kan…Heel makkelijk van wat repen papier en een touwtje, zo leuk! Het enige dat je nodig hebt is oranje en zwart papier, een stukje touw, lijm en schaar, een easy peasy Halloweendecoratie!

DSC_0396

DSC_0400

Because it can! Very easy of just paper and a string, so much fun! The only thing you need is orange and black paper, a piece of rope, glue and scissors. A easy peasy Halloweendecoration!

DSC_0402

DSC_0404

Zo maak je de pompoen: Knip of snij 12/14 repen oranje papier van 3cmx21cm. Stapel op elkaar en maak met een scherp voorwerp een gat dat groot genoeg is om het touw doorheen te halen. Trek het doorheen en leg een knoop aan beide zijde. Maak nu aan de andere kant van de stapel repen een gat en haal de rest van het touw erdoor.

Trek dit vervolgens aan zodat er een soort van boog onstaat en maak aan de bovenzijde een knoop. Nu ga je de repen van elkaar schuiven zodat er een ronde vorm ontstaat.

Je kunt de pompoen versieren met een strik gemaakt van stroken papier en een kwastje dat je maakt door een rechthoekig stukje papier in te knippen en op te rollen. Maak een gaatje in de strik en rijg aan bovenzijde en zet het opgerolde kwastje vast met wat lijm aan het stukje touw aan de onderzijde van de pompoen.

This is how the pumpkin is made: Cut 12 / 14 strips of orange paper 3cmx21cm. Stack them, then make with a sharp object a hole, large enough to get through you’re rope. Pull it through and tie a knot on both sides. Now make on the other side of the stack a hole and pull the rest of the rope through.

Then pull it, creating a kind of bow and place on top a knot. Now go gently sliding the strips to form a round shape.

You can decorate the pumpkin with a black bow you can make of strips of paper and a paper tassel. make a hole in the bow and thread on top of the pumpkinn. Glue the tassel on the bottom of the pumpkin 

Tags:

4 reacties op “Papieren pompoenen”

  1. Dank je Liza, het is bij deze foto’s ook in één keer gelukt zoals ik het in mijn hoofd had, happy me :-))

Reacties zijn gesloten.