Meteen naar de inhoud

DIY Koningsdag prikkers

  • door

Het is bijna weer zover; 27 april Koningsdag (ik moet nog steeds wennen aan de nieuwe datum, 30 april zit in mijn systeem!) De nationale driekleur wappert trots en het hele land kleurt oranje. Vorig jaar maakte ik deze  kroontjesprikkers dit jaar zijn het waaierprikkers geworden, gewoon omdat het zo leuk is het oranjegebak, blokjes kaas of bitterballen te versieren.

DSC_0530DSC_0528DSC_0529

Je hebt nodig; Rood, wit, blauw en oranje vouwblaadjes van 15x15cm, schaar, lijm en tapasprikkers.

En zo maak je de prikkers: Knip of snij de vouwblaadjes in vieren zodat er velletjes ontstaan van 7,5×7,5cm. Vouw van ieder velletje een ‘harmonica’ in 8 delen. Vouw deze dubbel en zet vast met lijm. Dan lijm je vervolgens de 4 kleurdelen aan elkaar en in het laatste open deel plaats je een tapasprikker. Klaar om te prikken!!

Ik wens je een hele gezellige Koningsdag!

 

*DIY Kingsday

It’s almost that time again; April 27 King’s day (I still have to get used to the new date, April 30 is in my system!) The national flag flutters proudly and the whole country turns orange. Last year I made these Crown picks  this year I made fan sticks, just because it is so much fun to decorate the orange cakes, cheese cubes or croquettes.

You’ll need: Red, white, blue and orange folding sheets of 15x15cm, scissors, glue and wooden sticks

How to make: Cut the fold sheets in 4 pieces; each 7,5×7,5cm. Fold the sheets like a ‘harmonica’ in 8 parts. Fold them in half and secure with glue. Then you glue the four color pieces together and put in the last part a wooden stick, that’s it!

I wish you a very nice King’s Day!*

 

7 reacties op “DIY Koningsdag prikkers”

  1. Wat zijn ze leuk en prachtige foto’s weer. Ik heb even bij gelezen en heerlijk rondgekeken op je blog… Veel te veel gemist. Wat heb je toch weer veel moois gemaakt de laatste tijd, goed bezig! Ik heb echt genoten van de workshop gisteren, nogmaals dank :-) Ga achter je dromen aan Denise, Je bent super getalenteerd! Liefs en tot snel, Marieke

  2. Leuk gedaan! Wilde je ook even zeggen dat je ook prachtige foto’s maakt. Erg leuk gedaan zo met die cakejes erbij, zijn toch de kleine details. Pascale X

Reacties zijn gesloten.