Meteen naar de inhoud

Bloemen zaaien

  • door

Al langer wilde ik een papierstuk maken, niet plat maar 3-dimensionaal. Ik ben zeker niet uitgekeken op het maken van collages maar iets ruimtelijks van papier leek me een mooie uitdaging.

Ik fantaseerde over het zaaien van wilde bloemen waarbij het altijd een verrassing is wat er uit gaat komen. Dit heb ik een paar keer gedaan, gewoon een zakje veldbloemzaadjes in een bloempot met potgrond stoppen. De meest prachtige bloemen kwamen uit, echt heel leuk om te zien.

DSC_0508DSC_0507DSC_0509Deze bloemenkroon is een ode aan die potten met bloemen waar ik zo van genoten heb. Hiervoor maakte ik van groen karton een grasveldje met grassprieten en blaadjes dat ik rond boog waardoor een kroon ontstond. Vervolgens moesten er heel veel bloemen gemaakt worden. Alles moest dubbel; dat is dan weer het nadeel van een 3-D werk. Het heeft een voorkant, maar ook een achterkant ;-)

DSC_0516DSC_0511

Foto’s: BeColorAnd

Ik wens je een fijne week!

 

*Planting flowers

For some time I wanted to make paper piece, not flat but 3-dimensional. I’m certainly not bored with making collages, but this would be a new challenge for me.

I fantasized about the sowing of wild flowers which is always a surprise, you don’t know what comes out. I did it a few times, just put a bag of flower seeds in a pot. The most beautiful flowers came out, really fun to watch.

These flowers crown is a tribute to those pots of flowers which I enjoyed so much. For this I made of green cardboard a lawn with grass blades, leaves and created a crown. Then there had to be a lot of flowers made. Everything had to double; which is the disadvantage of a 3-D work; It has a front side, but also a back side;-)

Whising you a nice week!*

 

12 reacties op “Bloemen zaaien”

  1. Ach wat schattig! De bloemenkroon had ik zelf willen dragen ;-) maar het is een kindermaat. Zou ‘m met alle liefde en plezier in een envelop willen stoppen voor je dochtertje maar is een beetje zonde om op te vouwen!

  2. Jaaa, zou heel mooi staan (wel lastig fotograferen) maar helaas m’n grote stolp is na een schoonmaakbeurt gesneuveld :-(

  3. Oh wat leuk zeg. Dat driedimensioneel papierknipkunst zo mooi kan zijn. :-) Dat lijkt ook wel een beetje op de modeshow die je liet zien, een paar blogs terug. Prachtig hoor.

Reacties zijn gesloten.