Meteen naar de inhoud

Driekoningen

  • door

‘Driekoningen, Driekoningen geef mij een nieuwe hoed. Want de oude is versleten en mijn moeder mag het niet weten…’

Als je bent geboren, getogen of in het zuiden van Nederland woont dan herken je dit liedje meteen. Driekoningen is een christelijk feest dat elk jaar gevierd wordt op 6 januari met 3 wijzen uit het oosten op zoek naar de Koning van de joden. De kinderen gaan de deuren langs met kronen op en een lantaarn in de hand, daarbij dit liedje zingend. Als beloning voor het zingen krijgen ze snoep of geld.

Voor deze gelegenheid maakte ik een Kroontjeslantaarn, kijk op moodkids.nl voor de beschrijving.

Foto: BeColorAnd

Foto: BeColorAnd

*(‘Driekoningen’ is a Christian holiday that is celebrated every year on January 6 with three wise men from the east in search of the King of the Jews. The children attend the doors along with crowns and a lantern while singing a song. As a reward for singing they get candy or money. It is celebrated in the southern Netherlands)*

 

Tags:

1 reactie op “Driekoningen”

Reacties zijn gesloten.