Meteen naar de inhoud

Papieren Kerstversiering III

  • door

O’Denneboom, O’Denneboom wat zijn je kleuren wonderschoon… zong ik terwijl ik deze papieren kerstversiering maakte in mijn favoriete kerstkleuren groen/rood. Ik maakte er daarna nog eentje in pastelkleuren voor op de slaapkamer, eentje in koperkleur voor in de keuken en ach waarom ook niet, een zwart/witte slinger voor de badkamer. En nu kan ik dus niet kiezen welke ik het leukste vind, ze zijn allemaal zo leuk!

DSC_0096

Je hebt nodig: gekleurd papier, lijm, schaar, een pons vierkant, pons sterretje, touw en gaatjestang

En zo maak je de kerstboompjes:

Maak met de pons vierkantje uit het papier (of knip gewoon vierkantjes van 3.5cmx3.5cm) Knip deze diagonaal door waardoor je driehoekjes krijgt. Voor één kerstboom heb je 3x driehoekjes en een top nodig. Die maak je van een driehoekje dat je zojuist geknipt hebt en nogmaals doormidden knipt.

Breng een stipje lijm aan de bovenzijde van een groot driehoekje aan en leg daar een driehoekje bovenop. Ditzelfde doe je nog een keer en eindig met het kleinste driehoekje. Schuif het geheel recht indien nodig en laat even drogen. Gaatje maken in de top, rijg aan een stuk touw met een sterretje en leg een knoopje zodat het geheel niet gaat verschuiven. Zo simpel is het!!

DSC_0098

DSC_0093

DSC_0099

DSC_0100

Foto’s : BeColorAnd

En nu krijg ik dat liedje dus niet uit mijn hoofd: O’Denneboom, wat ben je wonderschoon in al je kleuren…

PS. Op de achtergrond zie de prachtige print: Merry & Bright van Zilverblauw die ik qua kleuren zo mooi bij de slingers vond passen. Ga naar de site waar je deze gratis Christmas printable kan downloaden! Dat is toch een geweldig lief cadeautje voor Kerst van Anki en Casper!!

 

*Paper Christmas decorations

O’Christmas Tree, O’Christmas Tree, Your green branches delight us! … I sang while I made this paper Christmas decorations in my favorites Christmas colors green/red. I made then another one in pastel colors for the bedroom, one copper colors in the kitchen and heck why not, a black/white garland for the bathroom. And now I can not decide which I like best, they are all so cute!

You need: colored paper, glue, scissors, a punch square, a punch little star, rope and hole puncher

And this is how you make the Christmas trees:

Make with the punch square out of the paper (or just cut squares of 3.5cmx3.5cm) Cut them diagonally so you get triangles. One tree you has 3x triangles and needs a top. which you make of a triangle that you just cut and now cut again in half.
Apply a dot of glue on the top of a large triangle and paste a triangle on top. The same is done again and finish with the smallest triangle. Let this dry for a moment.  Make a hole in the top triangle, pull on a rope with a little paper star and tie a knot. It’s that simple !!

And now I do not get that song out of my head: O’Christmas Tree, your green branches delight us…

PS. In the background the beautiful print: Merry & Bright of Zilverblauw which I liked so much. Go to the site where you can download this free Christmas printable! What a sweet gift for Christmas from Anki and Casper !!*

 

Tags:

4 reacties op “Papieren Kerstversiering III”

  1. Echt weer zo leuk gedaan en wat handig, gewoon vierkantje doormidden knippen, ik dacht meteen aan driehoekjes knippen :-). Leuke versiering ook voor scholen. Pascale X

Reacties zijn gesloten.