Meteen naar de inhoud

Papieren Kerstversiering II

  • door

Het versieren voor Kerst gaat maar door, het hele huis krijgt een makeover! Overal kom je papieren kerstversiering tegen; boom, deur en hal maar ook aan de gedekte tafel heb ik gedacht met deze Snowy Mountains. Je kunt deze kleurrijke bergen met sneeuwtoppen gebruiken als tafeldecoratie of wat dacht je van naamkaarthouders?

DSC_0048

DSC_0043

DSC_0038

 

Je hebt nodig: verschillende kleuren A4 papier die mooi bij je servies passen (uit een A4tje gaat een berg) wit papier, lineaal, lijm en schaar.

En zo maak je de bergen:

1. Vouw een vel A4 papier over de lengte dubbel, sla open en vouw beide delen naar binnen. Het geheel dubbel slaan en meet met een liniaal de helft af, trek een streep en knip uit.

2. Teken vanaf de gevouwen kant van over de gehele lengte van het papier een driehoek en knip dit uit. Je hebt nu 2 driehoeken, herhaal dit met het andere vouwsel.

3. Vouw een driehoek open met de vouw naar beneden en knip van het witte papier rechthoekige stukken van ongeveer 6cmx6cm, plak deze schuin aan de bovenzijde van de berg. Nadat je dit even laat drogen maak je in dit witte papier dezelfde vouw als in het driehoek en knip je de overstekende delen af.

4. Nu ga je de berg in elkaar zetten door de 4 delen aan elkaar te lijmen. Breng lijm aan langs de contour van de vorm, niet teveel anders zal het eruit puilen en laat de top een beetje vrij van lijm om daar straks een kaartje in te steken. Herhaal deze werkwijze voor zoveel bergen als nodig. Ze zijn allemaal van gelijke hoogte, je kunt eventueel voor een wat speelser effect hoogteverschil aanbrengen door aan de onderzijde wat af te knippen. Maak kaartjes met namen en steek ze in de berg. Alles klaar voor de gedekte tafel!

1Foto’s: BeColorAnd

Fijn weekend!

 

*Paper Christmas Decorations II

Christmas decorations are all over in our house; tree, door and hallway but I also thought about to set the table with these Snowy Mountains. You can use these colorful Snowy Mountains as table decorations or how about sticking some name labels on the top?

You’ll need: different colors of paper (that complements your dinnerware) white paper, ruler, glue and scissors

And this is how you make the mountains:

1. Fold a sheet of A4 paper in half lengthwise, open it and fold both parts inside. Fold the whole double and measure with a ruler half lenght, draw a line and cut out.

2. Draw a triangle along the entire length of the paper to the folded edge and cut it out. You now have two triangles,  repeat this with the other piece.

3. Put a triangle with the folded line down and cut from the white paper rectangles of about 6cmx6cm, slice it diagonally over the top of the mountain and glue. Let it dry make in this white paper the same fold as the triangle and you cut off the protruding parts.

4. Now you can put the mountain together by glue the 4 parts together. Apply glue along the contour of the form and leave the top a bit free from glue. Repeat this process for as many mountains as needed. They are all of equal height, you possibly can, make for a more playful effect in height, cut some off at the bottom. Create cards with names and insert them into the mountain.

Have a nice weekend!*

 

8 reacties op “Papieren Kerstversiering II”

  1. Wat leuk zeg! Het is idd een feit dat deze kerst op veel blogs in het teken staat van kerst. Dus leuk om dat ook bij jou terug te zien. Zelf maakte ik een vouwbare kerstboomkaart!

  2. Wat zijn ze leuk Denise! Jouw creativiteit met papier is echt onuitputtelijk, hè? ;-) Fijne zondag, hoop dat je weer fit bent! xx Marieke

  3. Wat weet jij toch een hoop leuke dingen van papier te maken. Mooi die blauwe tintjes bij elkaar en wat heb je het ontzettend mooi op de foto gezet met dat sneeuw en die losse sterretjes. Prachtig! Pascale X

  4. Pingback: Klaar voor kerstmis? |

Reacties zijn gesloten.