Inspiratie

Waar haal jij je inspiratie vandaan? Ik ben zelf nogal visueel ingesteld en kan helemaal verliefd worden op een bepaald beeld. Dit kan iets in een museum, de stad of natuur zijn, een foto  maar ook een scene in een film. Zoiets lijkt dan in mijn geheugen gegrift te worden en raak ik niet meer kwijt…

 

Zo zag ik lang geleden een tekening van allemaal lampekapjes, die ik weer vergat, maar onlangs zomaar kwam bovendrijven door heel iets anders. Alsof er in je hoofd een deurtje opengaat met daarachter het plaatje. En ineens is er een dan een idee wat ik van papier zou willen gaan maken.

De lamp die licht geeft heeft voor mij op dit moment ook iets symbolisch: licht is hoop. Want ik geef mijn werk ook graag een titel/thema, zeg maar een stukje verdieping. En zo is het cirkeltje dan rond. Wonderlijk hé hoe dat werkt, Inspiratie!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *