Niet één maar twee kleuren

Not one but two colors

Na Marsala in 2015 kiest Pantone nu voor het eerst twee trendkleuren uit voor 2016: Rose Quartz en Serenity. Zachte kleuren die onze behoefte aan rust en veiligheid vervullen en symbool staan voor de verschuiving in genderidentiteiten. Rose Quartz is een duidelijke maar zachte kleur met compassie. Serenity is licht en luchtig, zoals de blauwe lucht en zorgt voor rust in turbulente tijden.

After Marsala in 2015 Pantone chooses for the first time two trend colors for 2016: Rose Quartz and Serenity. Soft colors that fill our need for peace and security and reflect the shift in gender identities. Rose Quartz is a clear but soft color with compassion. Serenity is light and airy, like the blue sky and ensures peace in turbulent times.

pantone-kleuren-2016-rose-quartz-serenity-2

Foto: Pantone

De gender blur was al zichtbaar in de modewereld en heeft nu dus ook de kleurtrends bereikt. Het palet van 2016 is volgens Pantone ‘gender neutral’ en symboliseren de verschuiving in genderidentiteiten: “In veel delen van de wereld zien we dat de grens tussen man en vrouw aan het vervagen is, en dat heeft impact op mode en design. Roze en blauw zijn onlosmakelijk verbonden met de twee verschillende geslachten, waardoor je de samensmelting van deze twee kleuren zou kunnen beschouwen als een symbolisch statement: de twee geslachten zijn samen één.”

The gender blur was already visible in the fashion world and has now also reached the color trends. 2016 palette is according to Pantone ‘gender neutral’ and symbolize the shift in gender identities, “In many parts of the world, we see that the boundary between man and woman is fading, and that has an impact on fashion and design. Pink and blue are inseparable from the two different sexes, supposedly allowing the amalgamation of these two colors seen as a symbolic statement, the two sexes are one together. “

pantone-coloroftheyear2016-rosequarzserenity-moodboard-MINIMALCANDY-ITALIANBARK

pantone2016-cosmic-copia

Fotocollage’s: Italianbark

Echt een heerlijk soft begin van het nieuwe jaar vind je niet?! Truly a soft start of the new year, don’t you think?!

 

3 thoughts on “Niet één maar twee kleuren

  1. Zonder te weten dat het een van de 2 trendkleuren voor 2016 was heb ik vorige week een muurtje in de woonkamer roze geverfd….. en daarna dezelfde dag in de middag groen/grijs erover heen. Roze paste toch niet zo mooi als ik dacht, maar de kleur blijft prachtig!

  2. Haha, jij bent lekker bezig Janina!! Ik vind het een mooie kleur zou ‘m ook niet snel in eigen huis kiezen, het groen/grijs klinkt trouwens wel heel goed 🙂

Reacties zijn gesloten.